Recept

Rychlý švestkový kompot

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36318

Ingredience

1 ks Badyán
85 g Cukr krupice
1 ks Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 ks Skořice celá
300 ml Voda pitná
450 g Švestky
4 polévková lžíce Med včelí
200 g Řecký jogurt

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
19% Sacharidy 67 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 18 mg
8% Bílkoviny 4 g

Rychlý švestkový kompot postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil.

2

Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici.

3

Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept