Rychlý švestkový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý švestkový kompot
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36318 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Badyán |
85 g | Cukr krupice |
1 ks | Pomerančová kůra |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,5 ks | Skořice celá |
450 g | Švestky |
300 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Řecký jogurt |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 222,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Švestky, Voda pitná, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý švestkový kompot postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vsypeme cukr, přilijeme 300ml vody, přidáme badyán, skořici, pomerančovou šťávu a kousek pomerančové kůry. Za častého míchání zvolna zahříváme, aby se cukr rozpustil. |
2 | Přidáme omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Promícháme, aby se švestky obalily v sirupu a povaříme 10-15 minut doměkka. Vyjmeme pomerančovou kůru, badyán a skořici. |
3 | Kompot rozdělíme do mističek a podáváme s kopečkem řeckého jogurtu, přelitý medem. |