Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 36320
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
40 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Pepř černý mletý
50 g Pšeničná krupice
30 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
200 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
1500 ml Voda pitná
200 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
26% Sacharidy 94 g
22% Tuky 17 g
132% Sodík 3 g
46% Bílkoviny 26 g

Bramborové knedlíky plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.

2

Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.

3

Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.

4

Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept