Zapečené broskve s muškátovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve s muškátovou pěnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36321 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr vanilka |
2 ks | Fíky čerstvé |
1 špetka | Kardamom |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno muškátové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 497,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fíky čerstvé, Kardamom, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Víno muškátové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve s muškátovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme. |
2 | Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut. |
3 | V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny. |
4 | Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě. |
5 | Dezert podáváme teplý. |
Poznámka
Fíky můžeme při přípravě dezertu vynechat.