Pstruh v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v nálevu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36326 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Francouzská zálivka |
4 ks | Hřebíček |
1 špetka | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 324,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Francouzská zálivka, Hřebíček, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Plátky ze pstruha upravíme tak, že odřízneme ploutvičky, odstraníme kůži a oddělíme kůži od masa. |
2 | Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní plátky, pokládáme je vedle sebe v jedné vrstvě. Pokryjeme je nakrájenou cibulí, petrželkou, koprem, bobkovými listy. |
3 | Do woku dáme hřebíčky, sůl, ocet a pepř a uvedeme do varu. Pánev odstavíme a zalijeme plátky touto směsí. Mísu přikryjeme fólií a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 160 stupňů. Poté necháme vychladnout. |
4 | V osolené vodě uvaříme brambory, poté je scedíme a ještě teplé nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Promícháme s francouzskou zálivkou a majonézou. Bramborový salát necháme vychladnout a posypeme nasekanými jarními cibulkami. |
5 | Každou porci ryby polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovým salátem. |