Pstruh pečený po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený po mexicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36328 |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 872,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 991,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme pstruhy, osolíme je, opepříme a dáme do nich několik koriandrových lístků. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. |
2 | Do zapékací mísy poskládáme vedle sebe ryby a posypeme pokrájenými jarními cibulkami, chilli papričkami a paprikami. |
3 | Smícháme v misce cukr s citronovou šťávou a octem. Pstruhy touto šťávou přelijeme. Zapékací mísu přikryjeme a zapékáme 30 minut. |
4 | Pstruhy poté vyndáme a necháme okapat. Rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou. |
5 | Okamžitě podáváme. |