Jednoduchý recept

Bramborový plát pečený

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36332
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Sádlo škvařené
200 g Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
200 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
13% Sacharidy 46 g
52% Tuky 39 g
712% Sodík 14 g
15% Bílkoviny 9 g

Bramborový plát pečený postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.

2

Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept