Ryba uzená na jehlách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba uzená na jehlách
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36335 |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kopr sušený |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
350 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 782,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Citrony, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sušený, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba uzená na jehlách postup přípravy receptu:
1 | Uzené tresčí plátky a tresčí plátky zbavíme kůže a nakrájíme maso na větší kousky. Oloupeme krevety. V nekovové míse smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru, olej, kopr, sůl a pepř. Rybí maso dáme do marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Necháme marinovat 4 hodiny. |
2 | Ryby napichujeme na 4 jehly tak, že střídáme oba druhy tresky s krevetkami a bobkovými listy. |
3 | Fólii dáme na mřížku grilu, potřeme ji olejem a položíme na ni grilovací jehly. Grilujeme celkem 10 minut, podléváme zbývající marinádou a jednou otočíme. |
4 | Ihned podáváme. |