Rybí citrusové kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 158 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí citrusové kebaby
Celkový čas: | 158 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36336 |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Grapefruity |
450 g | Losos - filety |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 100,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Grapefruity, Losos - filety, Med včelí, Pomeranče, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí citrusové kebaby postup přípravy receptu:
1 | Lososa a tresku zbavíme kůže, omyjeme maso a necháme osušit. Každý plátek nakrájíme na 16 dílů. |
2 | Oloupeme grapefruit a pomeranče. Ovoce rozdělíme na dílky a oloupeme je. |
3 | Na 8 jehel napichujeme kousky grapefruitu, kousky ryby, pomeranče a bobkové listy. Jehly dáme do mísy. Smícháme v misce citronovu šťávu a kůru, česnek a med. Touto směsí přelijeme připravené jehly a osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a dáme do lednici na 2 hodiny. Občas otočíme. |
4 | Gril předehřejeme a vyndáme jehly z marinády a dáme je na rošt. Grilujeme 8 minut. |
5 | Podáváme horké. |