Steaky aromatické z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky aromatické z tuňáka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36338 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 432,7mg |
Vláknina | 564,5mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Limetková kůra, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky aromatické z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou. |
2 | Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu. |
3 | Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned. |