Bramborový guláš s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s chlebem
Bramborový guláš s chlebem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36339 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
30 g | Česnek |
160 g | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Paprika mletá sladká |
5 ml | Polévkové koření |
100 g | Sádlo škvařené |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a vaříme asi 15 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme do guláše. Povaříme, promícháme. Dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Nakonec natrháme na menší kousky starší tmavý chléb a přimícháme do guláše. Krátce provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš rozdělíme do talířů a ještě teplý podáváme. |