Kuřecí galantinka s houbami a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí galantinka s houbami a vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3634 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Houby čerstvé |
50 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 435,1mg |
Vláknina | 584,6mg |
Vitamín A | 80,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí galantinka s houbami a vínem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme. |
2 | Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme. |
3 | Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme. |
4 | Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami. |
Poznámka
Možno použít i mražené houby.