Recept

Kuřecí galantinka s houbami a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3634
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 hrst Houby čerstvé
50 ml Hovězí vývar základní
600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
1% Sacharidy 3 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 213 mg
41% Bílkoviny 23 g

Kuřecí galantinka s houbami a vínem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme.

2

Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme.

3

Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme.

4

Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami.

Poznámka

Možno použít i mražené houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept