Jednoduchý recept

Závitky z platýza

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36341

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
6 polévková lžíce Jogurt bílý
125 g Krevety tygří - loupané
2 kávová lžička Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 plátek Platýz - filety
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý
125 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 382kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
18% Sodík 365 mg
18% Bílkoviny 10 g

Závitky z platýza postup přípravy receptu:

1

Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží. Rozdělíme mezi ně i polovinu krevet. Plátky zabalíme do špenátových listů a závitky sešpendlíme párátky. Závitky dáme na talíř a položíme je na dno bambusového pařáku.

2

Do pánve postavíme kovovou trojnožku a přilijeme do ní dost vody. Uvedeme do varu, na trojnožku dáme bambusový pařák, zakryjeme pokličkou a zakryjeme i pánev. Vaříme v páře 30 minut.

3

Vyndáme rybí závitky a udržujeme v teple. Pánev vyprázdníme a utřeme do sucha, poté rozehřejeme olej a přidáme pokrájené jarní cibulky a zázvor. Smažíme 2 minuty.

4

Do pánve nalijeme vývar a uvedeme do varu. Smícháme v misce smetanu a solamyl, přidáme jogut, zbývající krevety a přivedeme k varu. Do směsi smetany nalijeme trochu omáčky, rozmícháme a přidáme do pánve. Prohříváme, dokud směs nezhoustne, osolíme a opepříme.

5

Závitky přelijeme omáčkou a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept