Závitky z platýza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z platýza
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36341 |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
6 polévková lžíce | Jogurt bílý |
125 g | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 plátek | Platýz - filety |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
125 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 35,7mg |
Draslík | 281,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Platýz - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z platýza postup přípravy receptu:
1 | Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží. Rozdělíme mezi ně i polovinu krevet. Plátky zabalíme do špenátových listů a závitky sešpendlíme párátky. Závitky dáme na talíř a položíme je na dno bambusového pařáku. |
2 | Do pánve postavíme kovovou trojnožku a přilijeme do ní dost vody. Uvedeme do varu, na trojnožku dáme bambusový pařák, zakryjeme pokličkou a zakryjeme i pánev. Vaříme v páře 30 minut. |
3 | Vyndáme rybí závitky a udržujeme v teple. Pánev vyprázdníme a utřeme do sucha, poté rozehřejeme olej a přidáme pokrájené jarní cibulky a zázvor. Smažíme 2 minuty. |
4 | Do pánve nalijeme vývar a uvedeme do varu. Smícháme v misce smetanu a solamyl, přidáme jogut, zbývající krevety a přivedeme k varu. Do směsi smetany nalijeme trochu omáčky, rozmícháme a přidáme do pánve. Prohříváme, dokud směs nezhoustne, osolíme a opepříme. |
5 | Závitky přelijeme omáčkou a podáváme horké. |