Bramborové placičky obalované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placičky obalované
Bramborové placičky obalované
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36342 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Sádlo škvařené |
250 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 278,8mg |
Draslík | 365,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 289,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placičky obalované postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory důkladně rozšťoucháme, vložíme do mísy, přidáme žloutky, máslo, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme menší placičky. Obalíme je v hladké mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova. |
2 | Podáváme jako přílohu. |