Pstruh s omáčkou z černých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s omáčkou z černých fazolí
Pstruh s omáčkou z černých fazolí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36346 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
300 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 672,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 359,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pstruh, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s omáčkou z černých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Do pstruha uděláme zářezy, vetřeme do něj sůl a sezamový olej zevnitř i zveční. Pokrájené jarní cibulky dáme na ohnivzdorný talíř a položíme na něj rybu. Smícháme víno, sójovou omáčku se zázvorem a touto směsí rybu polijeme. Rybu i s talířem dáme do pařáku na vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 15 minut. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a smícháme s ním omáčku z černých fazolí. Rybu vyndáme z pařáku a dáme na servírovací tác, přelijeme ji teplou omáčkou z černých fazolí a zasypeme nasekanou jarní cibulkou. |
3 | Okamžitě podáváme. |