Matjes v majonézové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjes v majonézové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3635 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Majonéza |
2 ks | Matjesy - filet |
2 ks | Okurky nakládané |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 64,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjes v majonézové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme. |
2 | Ušleháme smetanu a poté jemně smícháme s dvojnásobným množstvím majonézy. |
3 | Vymačkané okurky přidáme do majonézy a zamícháme. |
4 | Na závěr vykostíme matjesy, nakrájíme z nich slabé proužky a smícháme s majonézou. |
5 | Předkrm dáme do skleněné či porcelánové misky, obložíme citrónem nakrájeným na půlměsíčky a dáme vychladit. |
6 | Předkrm se podává velmi dobře vychlazený. |