Jednoduchý recept

Červený snapper zapékaný

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36350

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
5 polévková lžíce Jogurt bílý
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Snapper
6 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Feta
2 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 628kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 7 g
25% Sodík 508 mg
8% Bílkoviny 4 g

Červený snapper zapékaný postup přípravy receptu:

1

Vnitřek i povrch ryby polijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Tymián vložíme do břišní dutiny.

2

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme pokrájenou cibulku, přimícháme rozetřený česnek, přidáme pokrájená rajčata, ocet a rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, poté necháme omáčku vychladnout, přimícháme jogurt, oregano a petrželku.

3

Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, přidáme rybu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut.

4

Rybu posypeme sýrem a podáváme.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu. Snapper se občas prodává pod názvem chňapal.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept