Tuňák se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se špagetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36353 |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
450 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
1,5 dl | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Z tuňáka vyndáme všechny kosti. Dáme ho do mixéru s petrželkou, ančovičkami a 2,25 dl olivového oleje. Rozmixujeme na hladkou omáčku. Do mixéru přidáme žervé a promícháme. Osolíme a opepříme. |
2 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, přidáme zbytek oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme, vrátíme je do hrnce a dáme na mírný plamen. Přidáme máslo, promícháme, přilijeme omáčku a vmícháme ji do špaget. |
3 | Hrnec sundáme z plamene a jídlo rozdělíme na 4 ohřáté talíře. |
4 | Okamžitě podáváme. |