Recept

Čokoládový kmen s krémem a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36356
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
110 g Cukr moučkový
20 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Pistácie
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
60 g Čokoláda hořká
300 g Cukr moučkový
240 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 977 kcal
Kilojoule 4 087kJ
26% Sacharidy 94 g
82% Tuky 61 g
5% Sodík 101 mg
29% Bílkoviny 16 g

Čokoládový kmen s krémem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout.

3

Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi.

4

Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept