Čokoládový kmen s krémem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový kmen s krémem a mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36356 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
110 g | Cukr moučkový |
20 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Pistácie |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém | |
---|---|
60 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr moučkový |
240 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na plech | |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 558,4mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Pistácie, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový kmen s krémem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout. |
3 | Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi. |
4 | Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme. |