Srnčí hřbet s čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet s čokoládovou polevou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36364 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
140 g | Čokoláda hořká |
140 g | Cukr moučkový |
60 g | Džem rybízový |
1 ks | Hřebíček |
140 g | Mandle |
140 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
70 g | Strouhanka |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu a posypání | |
---|---|
10 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Poleva | |
90 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
5 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 304,7mg |
Draslík | 376,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Rum, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Mandle, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem. |
2 | Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi. |
3 | Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka. |