Pečené telecí nudličky s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí nudličky s lilkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36368 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari pasta červená |
2 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
500 g | Telecí plec |
5 ks | Thajská bazalka |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 109,8mg |
Draslík | 871,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 34,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta červená, Solamyl - bramborový škrob, Telecí plec, Thajská bazalka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené telecí nudličky s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Maso si připravíme tak, že ho vypereme, osušíme v utěrce a nakrájíme na menší nudličky nebo kousky. Maso vložíme do marinády z ústřicové a rybí omáčky. |
2 | Potom si připravíme lilky, které rozkrájíme na kolečka. Kolečka lilku posolíme a necháme v misce chvíli vypotit. Lilek tak ztratí svou nahořklou chuť. Potom lilky osušíme a můžeme je krájet na menší kousky nebo nechat kroužky. |
3 | Na jedné polovině rozpáleného oleje několik minut smažíme maso. Potom ho vyndáme z pánve ven. |
4 | Na druhé polovině oleje rychle osmahneme lilky, které ochutíme kari pastou, sezamem a zalijeme vývarem. Škrobovou moučku Solamyl rozmícháme s malým množstvím vody a tím celou směs zahustíme. |
5 | Nakonec do této směsi vložíme zpět maso a přidáme bazalku. |