Makrely v oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely v oleji
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3637 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Makrela obecná |
250 ml | Olej stolní |
3 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely v oleji postup přípravy receptu:
1 | Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř. |
2 | Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi. |
3 | Připravíme si porcelánovou nádobu, kam opečené makrely uložíme a zalijeme olejem. Navrch položíme jeden bobkový list a tři zrnka pepře. Necháme uležet v chladu. |
4 | Makrely podáváme jako předkrm až po uležení ozdobené dílky citrónu a cibulí nakrájenou na kolečka. |