Okoun na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Okoun - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 156,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun - filety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut. |
2 | Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu. |
3 | Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. |
4 | Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb. |