Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36372
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Okoun - filety
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná
125 g Zakysaná smetana
1 polévková lžíce Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 119kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 221 mg
45% Bílkoviny 25 g

Okoun na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.

2

Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.

3

Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.

4

Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept