Recept

Valašské smetanové rybí filé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36375
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citrony
800 g Filé z aljašské tresky
200 g Houby nakládané
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Pórek
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Sůl
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 376kJ
9% Sacharidy 32 g
43% Tuky 32 g
42% Sodík 831 mg
75% Bílkoviny 42 g

Valašské smetanové rybí filé postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce s 1 lžičkou soli, 0,5 lžičkou kmínu, zalijeme 3/4 litrem vody a vaříme je doměkka asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na proužky. Nakládané sladkokyselé ryzce scedíme a necháme odkapat. Ve smetaně si důkladně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Petrželku kudrnku omyjeme a otrháme lístky na ozdobu.

3

Rybí filé - tresku, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme drceným kmínem, chilli, pokapeme šťávou z jednoho citronu a obalíme v hladké mouce (2 lžíce).

4

V hlubší a větší pánvi si na rozpáleném oleji s máslem osmažíme plátky rybího filé dozlatova z každé strany. Pak přidáme pórek, houby, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 5-7 minut. Po chvíli vše zalijeme smetanou, promícháme a krátce, asi 2 minuty provaříme. Filé dáme na talíře, přiložíme brambory, okolo ryby položíme houby s pórkem, maso přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept