Pikantní řízky ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní řízky ze svíčkové
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
250 ml | Hovězí vývar základní |
80 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 783,6mg |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 413,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní řízky ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, poprášíme mletou paprikou a opepříme. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji (nebo sádle) maso zprudka opečeme po obou stranách. Potom řízky osolíme, podlijeme vývarem a chvíli dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |