Jednoduchý recept

Zeleninová směs studená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3638
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
125 ml Olej stolní
3 ks Patison
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
3% Sacharidy 12 g
56% Tuky 42 g
14% Sodík 278 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninová směs studená postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme patisony (pokud jsou mladé, nemusíme je loupat). Poté je osolíme. Na pánvi rorezhřejeme 2 lžíce oleje a po obou stranách patisony opečeme.

2

Z bílého zelí oddělíme listy, které omyjeme a dáme krátce povařit.

3

Rajčata spaříme v horké vodě, přelijeme studenou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na kolečka.

4

Spařené zelné listy nakrájíme na větší čtverečky. Očištěnou mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.

5

Zapékací mísu vymastíme a začneme první vrstvou zelí. Osolíme a opepříme a dáme další vrstvu zeleniny. Každou vrstvu solíme a pepříme. Jakmile navršíme všechnu zeleninu, zalijeme je olejem a necháme dusit doměkka.

6

Zeleninovou směs podáváme vychlazenou a vyklopenou na mísu. Obložíme ji čerstvou zeleninou.

7

Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Poznámka

Pokud nemáme patisony, můžeme je zaměnit s 1 lilkem anebo 1/2 tykvičky. Ovšem musíme je oboje oloupat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept