Jednoduchý recept

Bramborové knedlíčky k pečeným masům

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36385

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 g Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
20 g Petržel kudrnka
150 g Strouhanka
50 g Sádlo vepřové škvařené
10 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
23% Sacharidy 82 g
24% Tuky 18 g
96% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Bramborové knedlíčky k pečeným masům postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme, z bílků vyšleháme sníh, petrželku posekáme.

2

Žloutky s máslem vyšleháme do pěny, přidáme muškát, strouhanku, sůl, brambory, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vypracujeme poměrně tuhé těsto, ze kterého tvoříme větší kuličky. Knedlíčky obalíme v hrubé mouce, v pánvi rozehřejeme sádlo a na něm knedlíčky smažíme ze všech stran dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept