Jednoduchý recept

Kuřecí maso s galgánem a kari

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36386

Ingredience

100 g Arašídy
2 polévková lžíce Cukr palmový
1 ks Galgan
6 ks Kari listy
12 ks Kuřecí stehna
4 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka k masu chilli česnek
6 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
3 špetka Pepř sečuánský
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,350 kcal
Kilojoule 5 649kJ
2% Sacharidy 9 g
122% Tuky 92 g
91% Sodík 2 g
211% Bílkoviny 119 g

Kuřecí maso s galgánem a kari postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kuřecí stehna, která vypereme a necháme okapat. Do marinády z rýžového octa, rybí a sójové omáčky, nastrouhaného kořene galgánu (asi 4 cm) a palmového cukru stehna na pár hodin naložíme.

2

Na rozpáleném oleji v pánvi wok tato naložená stehna osmahneme. Během smažení je obracíme, dokud nejsou pěkně opečená. Ke stehnům přihodíme lístky kari, pepř sečuánský a česnekovou chilli omáčku.

3

Potom stehna podlijeme vodou a pánev přikryjeme, necháme toto vše přibližně čtvrt hodiny podusit.

4

Takto upravená stehna před podáním sypeme nasekanými burskými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept