Jednoduchý recept

Bramborové placky s pečeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36387

Ingredience

500 g Brambory
10 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
50 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso pečené
400 g Salát rajčatovo-paprikový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 230kJ
13% Sacharidy 47 g
75% Tuky 56 g
76% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Bramborové placky s pečeným masem postup přípravy receptu:

1

Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme.

2

Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova.

3

Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty.

Poznámka

Můžeme použít jakékoliv pečené maso, které zbylo od oběda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept