Bramborové placky s pečeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky s pečeným masem
Bramborové placky s pečeným masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36387 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
10 g | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
400 g | Salát rajčatovo-paprikový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 297,4mg |
Draslík | 610,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Vepřové maso pečené, Salát rajčatovo-paprikový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky s pečeným masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme. |
2 | Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova. |
3 | Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty. |
Poznámka
Můžeme použít jakékoliv pečené maso, které zbylo od oběda.