Jednoduchý recept

Rizoto s pikantním kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36388
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 polévková lžíce Arašídy
5 ks Cibulka jarní
250 g Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Mandlová pasta
200 ml Mléko kokosové
300 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
250 g Rýže loupaná
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 646kJ
18% Sacharidy 64 g
43% Tuky 32 g
8% Sodík 165 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rizoto s pikantním kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Jako první uvaříme rýži.

2

Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, zbavíme maso šlach a tvrdých kousků. Stehna z kuřecího masa marinujeme asi půl hodiny v ústřičné omáčce s mandlovou pastou. Dále připravíme mrkev a jarní cibulku. Mrkev opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Burské oříšky nasekáme na větší kousky. Jarní cibulku můžeme pokrájet i s natí na kolečka.

3

Na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme část burských oříšků. K oříškům přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a spolu osmahneme. K této směsi přidáme kousky kuřecího masa a spolu smažíme, dokud není maso měkké. Vše podlijeme kokosovým mlékem a pár minut ještě podusíme.

4

Do této směsi nasypeme jarní cibulku a rýži. Vše spolu v pánvi zamícháme. Posypeme burskými oříšky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept