Recept

Piškotová roláda slaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3639
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

150 g Majonéza
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový jazyk uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
21% Sodík 426 mg
19% Bílkoviny 11 g

Piškotová roláda slaná postup přípravy receptu:

1

Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou.

2

Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout.

3

Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou.

4

Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme.

5

Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou.

Poznámka

Pokud nemáme uzený jazyk, můžeme jej zaměnit se šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept