Piškotová roláda slaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová roláda slaná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3639 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Majonéza |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový jazyk uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 280,9mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 268,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Paprika mletá sladká, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová roláda slaná postup přípravy receptu:
1 | Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou. |
2 | Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout. |
3 | Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou. |
4 | Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme. |
5 | Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou. |
Poznámka
Pokud nemáme uzený jazyk, můžeme jej zaměnit se šunkou.