Bramborové šišky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky smažené
Bramborové šišky smažené
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36393 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Pšeničná krupice |
60 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 185,6mg |
Draslík | 424,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 215,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky smažené postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory šťouchadlem rozmačkáme nebo nastrouháme, přisypeme krupici, přidáme jedno vejce, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Z těsta vytvoříme menší šištičky, obalíme je v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek sádla a šišky smažíme ze všech stran dozlatova. |
3 | Podáváme jako přílohu. |