Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36397
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
300 g Cibule
2 polévková lžíce Džem brusinkový
12 ks Jalovec
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
8 ks Nové koření celé
10 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 ks Pepř černý celý
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 706kJ
24% Sacharidy 88 g
135% Tuky 101 g
36% Sodík 716 mg
119% Bílkoviny 67 g

Srnčí kýta na divoko postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou srnčí kýtu důkladně odblaníme, omyjeme, osolíme (0.5 lžíce) posypeme roztlučeným jalovcem a pokapeme slunečnicovým olejem (2 lžíce). Maso dáme do hrnce (nejlépe kameninového), zatížíme čistým prkénkem, zakryjeme poklicí a necháme v chladničce 2-3 dny odležet. Každý den maso otočíme!

2

Ten den, kdy budeme maso připravovat, nakrájíme slaninu na hranolky. Kýtu očistíme od jalovce, případně odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou (50 g), znovu celou kýtu osolíme (0.5 lžíce), posypeme čerstvě pomletým pepřem, pokapeme slunečnicovým olejem (3 lžíce) a necháme 2-3 hodiny odležet.

3

Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a pokrájíme ji na malé kousky. Nakrájíme 50 g slaniny na kostičky.

4

V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje s lžicí másla a slaninu rozpustíme. Pak k ní přidáme všechnu zeleninu a smažíme ji pod poklicí, za častého promíchání, dozlatova. Přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř, podlijeme 3-4.5 dl vody, vínem a dusíme přibližně 10-15 minut. Poté vyjmeme bobkový list a vše rozmixujeme. Omáčku dochutíme solí, přimícháme brusinkový džem, provaříme a odstavíme z plotny.

5

Srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno (aby bylo krátké) na plátky. V teflonové pánvi si rozpálíme olej (3 lžíce) a maso restujeme z každé strany dozlatova 2-4 minuty. Mělo by být měkké a šťavnaté.

6

Plátky masa vložíme do připravené omáčky, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Srnčí na divoko podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlupatými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept