Bramborové smaženky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové smaženky s petrželkou
Bramborové smaženky s petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 36398 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
300 g | Okurky nakládané |
15 g | Pažitka |
30 g | Petržel kudrnka |
50 g | Pšeničná krupice |
300 g | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 856,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 668,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Okurky nakládané, Pažitka, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Petržel kudrnka, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové smaženky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory oloupeme, šťouchadlem rozmačkáme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, krupici, sůl, posekanou petrželku, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme smaženky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a smaženky smažíme po obou stranách dozlatova. |
3 | Kyselé okurky nakrájíme na hranolky, rajčata na osminky. Smaženky rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme samostatně. |