Bramborové lívance s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové lívance s povidly
Bramborové lívance s povidly
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36403 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
8 g | Cukr moučkový |
80 g | Povidla švestková |
10 g | Sádlo syrové |
60 g | Smetana zakysaná 14% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 245,9mg |
Draslík | 484,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Sádlo syrové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové lívance s povidly postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme je šťouchadlem nebo je nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, trošku cukru a vypracujeme těsto. |
2 | Pánev omastíme syrovým sádlem a postupně smažíme dva lívance z obou stran dozlatova. Každý lívanec dáme na talíř, pomažeme povidly a zavineme. |
3 | Podáváme jako dezert. |