Trojbarevné chilli s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trojbarevné chilli s krůtím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
500 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Fazole červené sterilované, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trojbarevné chilli s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Omyté krůtí maso umeleme, přidáme do základu, okořeníme chilli a kmínem a za stálého míchání maso opečeme po všech stranách. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme rajčata a vodu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. |
2 | Nakonec přidáme okapané fazole a podusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
3 | Nakonec pokrm osladíme a přisolíme. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Každou porci ozdobíme dílkem citronu. |
Poznámka
Použijeme barevné fazole