Hovězí jazyk zapečený v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk zapečený v omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1200 g | Hovězí jazyk |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 dl | Smetana sladká 12% |
20 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
30 g | Tvaroh tvrdý |
2 ks | Vejce slepičí |
50 g | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 265,8mg |
Draslík | 865,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí jazyk, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana sladká 12%, Tvaroh tvrdý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk zapečený v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme. |
2 | Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček. |
3 | Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |