Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3641 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
6 ks | Broskve |
60 g | Cukr krupice |
500 g | Listové těsto |
120 g | Mandle |
6 ks | Nektarinka |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 343,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Mandle, Nektarinka, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme listové těsto, přendáme na plech s pečícím papírem a posypeme směsí mletými mandlemi smíchanými s vanilkovou dření, krupicovým cukrem (dvě polévkové lžíce) a pomerančovou kůrou. |
2 | Na směs rozložíme plátky ovoce a posypeme cukrem. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-30 minut. |
4 | Hotový koláč pocukrujeme. |