Bramborové karbanátky s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky s koprem
Bramborové karbanátky s koprem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36410 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
20 g | Kopr čerstvý |
3 g | Majoránka |
100 g | Moravské uzené maso |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 206,2mg |
Draslík | 698,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 798,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Majoránka, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky s koprem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, moravské uzené maso na nudličky, česnek prolisujeme a kopr posekáme. |
2 | Vychladlé brambory nastrouháme najemno rozmačkáme šťouchadlem. Vložíme do mísy, přidáme jedno vejce, moravské uzené, lžíci sádla, hrubou mouku, cibuli, česnek, posekaný kopr, osolíme, opepříme a přidáme majoránku pro vůni. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme karbanátky, ty pak namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme ve strouhance. |
3 | Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. |
4 | Podáváme s kyselou okurkou a kysaným zelím. |