Jednoduchý recept

Bramborová kaše zapečená s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 36412

Ingredience

1 kg Brambory vařené
200 g Klobása uzená
500 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
180 g Okurky nakládané
150 g Sýr Eidam cihla 30%
20 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
12% Sacharidy 43 g
20% Tuky 15 g
105% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 22 g

Bramborová kaše zapečená s klobásou postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme mléko, osolíme a vyšleháme na kaši. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme do kaše, z bílků vyšleháme sníh, který také přidáme do kaše.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu kaše, na povrch poklademe na kolečka nakrájenou klobásu, zakryjeme druhou polovinou kaše, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, až bude sýr na povrchu zlatavý.

4

Podáváme s kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept