Kůzle s hrozinkami na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzle s hrozinkami na pivě
Kůzle s hrozinkami na pivě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
30 g | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín celý |
400 g | Kompot jeřabinový |
1 kg | Kůzlečí maso |
200 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 231,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 51,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hrozinky, Jablka, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot jeřabinový, Kůzlečí maso, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzle s hrozinkami na pivě postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky omyjeme, necháme odkapat a dáme do 4 dl piva. Necháme je namočené 1 hodinu. Pak hrozinky scedíme, pivo zachytíme a hrozinky pokrájíme na menší kousky. |
2 | Kůzlečí maso dobře odblaníme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky, které potřeme rozpuštěným máslem. Velké jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček pokrájíme na plátky. |
3 | Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem, dáme do pekáče, proložíme bobkovými listy, česnekem, jablkem, cibulí, mrkví a plátky uzeného bůčku. Vše posypeme hrozinkami a zalijeme pivem. |
4 | Pekáč s masem zakryjeme víkem, dáme do předem vyhřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 55 minut při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. |
5 | Upečené maso má zlatohnědou kůrku. Podáváme s jeřabinovým kompotem. |
Poznámka
Ke kůzlečímu masu podáváme vařené brambory.