Bramborová kaše zapečená s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená s játry
Bramborová kaše zapečená s játry
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36414 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
300 g | Játra vepřová |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 370,8mg |
Draslík | 824,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená s játry postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozšťoucháme na kaši, na masovém strojku umeleme vepřová játra a přimícháme do brambor, osolíme, opepříme, přidáme vejce a vymícháme kaši. |
2 | V pánvi na lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přimícháme do kaše. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kaši a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, vyndáme, vyklopíme z pekáčku, naporcujeme a podáváme s kysaným zelím. |