Hovězí roláda se sleďovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda se sleďovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Hovězí svíčková |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
6 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
60 g | Slanina vepřová |
150 g | Sleď Baltický marinovaný |
15 g | Sůl |
200 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 202,6mg |
Draslík | 752,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sleď Baltický marinovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda se sleďovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme. |
2 | Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. |
3 | Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout. |
4 | Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme. |