Recept

Hovězí roláda se sleďovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36416

Ingredience

1000 g Hovězí svíčková
100 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej rostlinný
6 g Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
60 g Slanina vepřová
150 g Sleď Baltický marinovaný
15 g Sůl
200 g Telecí maso mleté
2 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
3% Sacharidy 10 g
38% Tuky 28 g
60% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Hovězí roláda se sleďovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.

2

Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.

3

Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.

4

Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept