Cibulová příloha s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová příloha s jablky
Cibulová příloha s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36426 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 34,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová příloha s jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání podusíme. Před dokončením, přidáme na plátky nakrájená jablka, kmín, sůl a dusíme do měkká. |
2 | Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, pepřem, přidáme nasekanou petrželkou a odstavíme. |
Poznámka
Cibulovou přílohu podáváme teplou, k zvěřinovému masu.