Jednoduchý recept

Opečený halibut

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36428

Ingredience

2 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr moučkový
4 plátek Halibut atlantický
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Voda pitná
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 029kJ
15% Sacharidy 53 g
3% Tuky 2 g
11% Sodík 225 mg
14% Bílkoviny 8 g

Opečený halibut postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.

2

Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.

3

Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.

4

Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

5

Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept