Obrácené řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácené řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí maso zadní |
6 polévková lžíce | Kečup |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 209,2mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí maso zadní, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácené řízky postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a rozšlehaných vejcích. |
2 | Osmahneme na oleji z obou stran a dáme do zapékací nádoby. |
3 | Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme kečup, hořčici a vše promícháme a nalijeme na řízky. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C zakryté 30 minut. |
5 | Podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Maso můžeme použít i vepřové.