Tuňák s opečenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s opečenou paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36430 |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 balení | Olivy černé |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika oranžová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Tuňák obecný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 335,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Paprika červená, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s opečenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme. |
2 | Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme. |
3 | Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy. |
4 | Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik. |